keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Förgjord - Sielunvihollinen

LEVYARVIO:



Förgjord: Sielunvihollinen
Kaikessa hiljaisuudessa työstetty Förgjord uutukainen on vihdoin nähnyt mustan auringon kajon. Luciferin sotilaat Valgrinder ja Prokrustes ovat palanneet "Sielunvihollinen" nimeä kantavan mustasta metallista taotun taistelukirveen kanssa. Verenhimoinen taisteluhuuto nousee Itä-Suomen sumuisten korpien ylle vahvempana kuin koskaan ja suonsilmät täyttyvät jälleen kirkonmiesten ruumiista.
     Kappaleet suorastaan tihkuvat kylmyyttä ja vihaa, aina kylmästä ja ilkeästä riffittelystä tempovaihteluihin ja paikoin käytettyihin eksoottisempiin soittimiin (huilu, kantele ja koskettimet). Primitiivinen rääkyminen vokaaleissa on myös osallaan luomassa levyn kylmää tunnelmaa. Lyriikoissa kantavina teemoina toimivat viha, sota, kuolema ja kansallisromantiikka. Kansallisromanttiset piirteet ovat ehkä se kantavin voima, sillä kansallissoittimien mukana olo sekä viitteet kansalliseen mytologiaan niin lyriikoissa ja levyn kansissa antavat bändille reilusti omaa ilmettä. Tämä levy on selkeästi vuodatettu ylpeiden suomalais-urhojen mustista sydämistä.
   Kaikenkaikkiaan "Sielunvihollinen" on sitä itseään, eli juurikin sitä mitä black metallin tuleekin olla: raakaa, kylmää, ilkeää ja tulivoimaista hyvillä riffeillä soittettua rienausta ja sotamarsseja.

"Minä uskon sotaa
Kuolemaan kaikkivaltiaaseen
Taivaan ja maailman loppuun"

Aamen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti